V petek, 8. 5. 2020, v popoldanskih urah so šole in vrtci prejeli okrožnico ministrstva za izobraževanje o postopnem odpiranju šol in vrtcev. Vrtci se odpirajo z 18. majem 2020. Sklep še ni dokončen, saj sem v medijih zasledil, da mora ta sklep še potrditi vlada (v sredo ali četrtek). Glede na trenutno ugodno epidemiološko sliko bo najverjetneje ta sklep tudi potrjen.

Organizacija dela v vrtcu bo bistveno drugačna od običajne. Priporočeno število otrok v prvi starostni skupini je osem otrok, v drugi starostni skupini pa deset otrok.

V vrtcu se že aktivno pripravljamo za ponovni začetek vzgojnega dela. Pri pripravi organizacije dela potrebujemo vašo pomoč, zato vas prosim, da svojim vzgojiteljicam posredujete nekaj podatkov. Ker je časa za priprave sorazmerno malo, vas prosim, da se držite rokov, ki so zapisani v vprašalniku oziroma izjavi. Za vaša vprašanja in dileme smo vam na razpolago.

V kolikor se odločite, da vaš otrok zaenkrat še ne bo obiskoval vrtca, boste v celoti opravičeni plačila vrtca. Ta sklep velja v času razglašene epidemije.

Vsa nadaljnja navodila vam bomo še posredovali, ko bo organizacija dela pripravljena. Prepričan sem, da bomo z nadaljnjo dobro komunikacijo in s pripravljenostjo pomagati drug drugemu,  uspešno premagali tudi trenutni izziv.

Lep pozdrav,

ravnatelj,
Johann Laco

Priloge:

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost