Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se v statističnih regijah: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Primorsko-notranjska, Savinjska in Zasavska odpirajo vrtci v polnem delovanju.
Vrtci, ki se nahajajo v regijah, ki jih odlok zaradi slabega epidemiološkega stanja ne navaja (Jugovzhodna-Slovenija, Goriška in Posavska regija), so še naprej zaprti, oziroma se po sklepu župana lahko zagotavlja njihovo delovanje v zmanjšanem obsegu, za starše, ki so zaposleni in varstva za otroka ne morejo zagotoviti na drug način. Vrtci, ki se nahajajo v statističnih regijah, kot to določa 1. točka 1. člena odloka, začnejo v polnem obsegu opravljati dejavnosti 26. januarja 2021.

PKP8 Vlada RS že pripravlja, vanj pa bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala tako za javne, kot tudi za zasebne vrtce.

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost