V vrtcu Jurček pri OŠ Gornji Petrovci smo pripravili zaključno prireditev MINI MATURANTOV. Vzgojni tim oddelka in otroci so pripravili pester kulturni program. Ravnatelj vrtca Johann Laco je podelil otrokom zaslužena priznanja in poslovilno darilo. Prireditve se je udeležil tudi župan občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber. Na koncu smo vsi skupaj zaplesali in tako v veselih ritmih zaključili prireditev.
Tako kot vsaka generacija mini maturantov je tudi letošnja za sabo pustila svoj pečat. Ta dan so se poslovili od najranljivejšega in najobčutljivejšega obdobja, hkrati pa se veselijo brezskrbnih počitnic in prvega septemberskega dne, ko bodo radovedno sedli v šolske klopi. Vzgojiteljica Mojca Vrbnjak je spisala pesem, ki pravi takole:

Pomislil oče je ponosno: »nekoč bo pravi kmet.« A mama tiho je sanjala: »on pameten je, šel bo v svet.«

Tako sta ves čas modrovala, tiho pot mu tlakovala. Vsak v svojo smer ga gnala, ponosna, v veri, da bo rekel HVALA.

On pa rastel je in poletel,delal to, kar je želel, svet spoznal iz vseh strani, kaj postal je – VAŽNO NI.

Povedati želim samo, da mi za druge ne odločamo.Prav je, da jih spodbujamo, ljubimo in usmerjamo.

Ampak, ko želijo odleteti, jim je treba le verjeti! Verjeti, da to zmorejo. da v življenju jim bo res lepo.

Dragi starši vi ste tisti, ki ste vedno verjeli prvi. Saj preden otrok prične verjeti vase, mora vanj najprej verjeti odrasel. Hvala, da ste nam zaupali vaše otroke, da smo lahko v njih verjeli skupaj. Hitro so minevala leta, ko smo skupaj ustvarjali spodbudno okolje v katerem so se otroci razvijali in hvala za trud, da smo hodili drug ob drugem in se trudili v dobrobit otrok.

Zapisala: Mateja Meško, pomočnica ravnatelja Vrtca Jurček pri OŠ Gornji Petrovci

no images were found

 

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost