Tretji teden v novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Kot njegov osrednji dogodek je Tradicionalni slovenski zajtrk katerega obeležujemo tudi v Vrtcu Jurček pri OŠ Gornji Petrovci. Da smo ta dan res jedli lokalno pridelano hrano sta poskrbela gospod Janez Malačič, ki se ukvarja s pridelavo in prodajo različnih vrst medu in gospod Silvester Kučan (nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji) pridelovalec jabolk. Oba prihajata iz vasi Križevci v Prekmurju.

Pri aktualni temi Tradicionalni slovenski zajtrk smo v vrtcu veliko ustvarjali, se pogovarjali, spoznavali živali in jedi, ki smo jih spoznali preko različne literature, naredili plakate, pogrinjke ter poslušali zgodbe. Da smo dodobra spoznali jedi in njihov pomen za zdravje se je lepo pokazalo, ko so otroci na ta poseben dan z užitkom pojedli in popili vse kar bilo skrbno in praznično pripravljeno v kuhinji našega vrtca. Zato posebno pohvalo izrekamo tudi kuharici Marjanci in gospodinji Vesni, ki tudi vse druge dni skrbita, da v vrtcu jemo zdravo, okusno in  raznovrstno hrano. Skupaj z nami sta zajtrkovala tudi župan občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber in ravnatelj vrtca Johann Laco.

STZ

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost