Projekti

EKO vrtec

V projekt EKO so vključeni vsi oddelki vrtca in skozi celotno šolsko leto uresničujejo cilje v sodelovanju s starši, z namenom privzgajanja skrbi za okolje in odgovornega odnosa do družbe in narave.

Splošni cilji projekta so:

  • Vzgoja za okoljsko odgovornost.
  • Spodbujanje kreativnosti, inovativnosti in izmenjavo idej.
  • Ozaveščanje dejavnikov, s katerimi ogrožamo naravo in naše zdravje
  • Razvijanje navad za odgovorno ravnanje z naravo in odgovorno ravnanje z našim zdravjem.

Projekt EKO VRTEC za leto 2020/21

Končno poročilo_Projekt EKO VRTEC 2020/21

 

 

Slovenski tradicionalni zajtrk

MEDENI ZAJTRK Projekt je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki običajno poteka 2. petek v novembru. V okviru tega dneva je v šolskem letu organiziranih več dejavnosti. Ta dan nas v vrtcu obišče tudi župan Občine Gornji Petrovci.

Zdravje v vrtcu

Bistvo programa je sodelovanje med zdravstvenimi domovi in šolami ter vrtci. Gre za zagotavljanje izvajanja preventivnega zdravstvenega varstva za otroke, kamor sodi tudi vzgoja za zdravje.

Za predšolske otroke pa lahko vzgojo za zdravje izvedemo tudi v okviru vzgojno izobraževalnih ustanov. Kar pomeni, da predšolske otroke v vrtcu obišče izvajalec vzgoje za zdravje iz zdravstvenega doma, ki otrokom na zanimiv in igriv način prikaže skrb za zdravje in zdrave navade. Področja, ki se jih dotika vzgoja za zdravje v vrtcih, so razvoj zdravih navad, osebna higiena in preprečevanje nalezljivih bolezni, zdrava prehrana, gibanje, preprečevanje poškodb pa tudi skrb za ustno higieno.

Splošni cilji projekta so:

  • Ozaveščanje dejavnikov tveganja.
  • Razvijanje pozitivnih navad, ki vplivajo na zdravje.
  • Promocija zdravega načina življenja.

Pasavček

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost