V 4. skupini je mesec december minil v prazničnem vzdušju. Igralnico je preplavil vonj cimeta, saj smo izdelovali medenjake  za naše dedke in babice, roke smo potopili v mehko glino s katero smo ustvarjali okraske za na jelko. Izdelke, ki smo jih ustvarili z dedki in babicami smo prodajali na božičnem bazarju. Prav tako smo s plesom kapljice nastopili na dobrodelni prireditvi.

Odločili smo se, da bomo letos podarjali predvsem to, kar lahko podarimo iz srca – nasmeh, objem, pesem, lepo misel.. Z njimi smo obdarili naše sodelavce na šoli. S pesmijo smo se odpravili do najbližjih hiš, kjer  živijo starejši sosedi in smo jih presenetili z voščilom. Otroci so z iskricami v očeh pričakovali, kdo jim bo odprl vrata in z veseljem so zapeli  pesmice. Nasmehe pa smo pričarali tudi njim in verjamem, da smo jim vsaj malo pogreli tudi srce.

Nastopali pa smo tudi otrokom, ki niso vključeni v naš vrtec in so prišli k Božičku. Pripravili smo dramatizacijo o čarovnici Vilmi, ki ni marala zime in se je odločila, da jo začara v poletje. A nazadnje vendarle ugotovi, da je tudi zima očarljiva, sploh, če si lahko na toplem, piješ vročo čokolado ter čakaš na Božička.

vzgojiteljica Vanja K. Novak

 

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost