ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI so bili rdeča nit letošnjega tedna otroka in tudi naše vodilo, da načrtujemo in popestrimo ta teden; Teden otroka. Vsak ZAKAJ ima svoj ZATO in to je nam vzgojiteljem in tudi staršem še kako dobro jasno. Veliko »zakajev« moramo razložiti in ponuditi mnogo priložnosti in spodbudnega okolja, da otroci skozi svojo radovednost pridejo tudi do odgovorov, oziroma »zatojev«.

Veliko »ZAKAJEV« in »ZATOJEV« se je dogajalo tudi v našem vrtcu minuli teden. V ponedeljek smo imeli čajanko s plišastim medvedkom in poslušanje pravljice Pod medvedovim dežnikom (Svetlana Makarovič), v torek smo odprli vrata vseh igralnic ter otrokom ponudili možnost igranja v katerikoli igralnici vrtca, v sredo smo iz nabranih in prinesenih materialov sestavili čutno pot, v četrtek smo bili likovno kreativni, ter porisali škarpo, pobarvali tlakovance in risali na velike kose papirja, v petek pa smo imeli tržnico rabljenih igrač in oblačil ter to združili z druženjem s starši, kar pa so otroci vedno najbolj veseli.

Naj povzamemo, da smo imeli prav zares lep teden, kar se je odražalo tudi v iskricah v očeh naših otrok in tudi strokovnih delavk, ki smo v petek z nasmeškom na obrazih zaprle vrata našega vrtca.

In … veliko »ZAKAJEV« in »ZATOJEV« se bo še zgodilo v našem vrtcu. Se že veselimo! J

Strokovne delavke vrtca Jurček

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost