V našem vrtcu smo se odločili, da bomo dan Zemlje obeležili na prav poseben način. Vzgojiteljice smo se po skupinah z otroki pogovorile o pomenu tega dneva, nato pa je sledila akcija ….

Dobili smo drevo – javor in se odločili, da »razveselimo« Zemljo in naredimo nekaj za trajnostni razvoj in za »zeleno okolje« ter drevo na ta prav poseben dan tudi posadili.Malčki iz prve skupine so drevo pripravili za sajenje – ga zalili in mu podali napotnice za rast J. Nato pa so hišnika poprosili za pripravo zemlje in lokacije.Sledilo je vsestransko dogovarjanje in pomoč hišniku pri sajenju.

In ta daaaaa …. s skupnimi močmi nam je uspelo. Naše drevo je posajeno. Sedaj pa skrb za to, da bo lepo raslo. Čisto na koncu pa smo naši Zemlji zapeli še prirejeno verzijo pesmi Vse najboljše, saj je navsezadnje bil le njen dan. Prisluhnite kako je zvenelo.

Obljubili pa smo tudi, da bomo lepo skrbeli za naš planet.

Pa dajmo imeti vsi to v mislih. Bodimo vzor, vzor tem malim glavam in velikim srcem, da se vsak dan trudimo ohranjati naš planet lep, čist, varčen … hvaležna nam bo Zemlja, hvaležni bomo mi sami ter vse generacije za nami.

Strokovne delavke vrtca Jurček

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost